Rohanó napok


Rohanó napok – ez lehetne a mottója az elmúlt 20 napnak. Annyi minden történik velem nap mint nap, hogy egyszerűen nincs erőm esténként már írni. Ez nem sajnálkozás, hanem egyszerű tényközlés.

Szeptember első két estéjét a Dohány utcai Zsinagógában töltöttem: vasárnap a Budapest Klezmer Band, hétfőn pedig Bródy János koncertjén voltam. Mindkettő feledhetetlen élmény volt; az első az újdonsága, a második pedig a szívemhez közel való volta miatt. A többi eseményt csak felsorolom: filmbemutató, a Bálint Házban (Rabbi sorsok Magyarországon); zsidó nők Magyarországon, a Csányi5 előadássorozat keretében; OR-ZSE Szabadegyetemen előadás a 20. és 21 századi antiszemitizmusról; Spinoza Színház keretén belül, Leonard Cohen emlék est.

A fentieken túl rengeteg olvasás (megkaptam a Moly oldalon a “2019-ben, 40.000 oldalt olvasók” kitüntetését- ez több mint 100 könyvet jelent.

Most éppen az Ószövetség tanulmányozásával töltöm szabad délutánjaimat és estéimet. A Biblia mellett egy nagyon jó programban magyarázatokat olvasok az eredeti szöveg mellé. Két fontos könyvre tettem még szert a jobb megértés érdekében: a Zohár és a Báhir című könyvekre. Ezen művek a Kabbala tanításait foglalják magukba. nagyon várom már, hogy több időm legyen olvasni és tanulni.

Nagyon fontos, említésre méltó esemény még, hogy az elmúlt időszakban 2,5 mg-mal csökkentettem a Xanax SR mennyiségét. A doktornő szerint ez nagyon nagy teljesítmény! Én magam is érzem , hogy szellemileg sokkal fittebb vagyok, a közérzetem szinte felszabadult. Reményeim szerint, idővel a Xanax SR csak egy rossz emlék marad az életemben.

Mária napon kilátogattunk unokanővéremmel a temetőbe, ahol az Ő édesanyja, az én Keresztmamám nyugszik. Vittünk szép oázis-virágot és megcsináltattuk a sír környékét.