Edith Eva Eger: A döntés


Edith Eva Eger: A döntés című könyv előzményi és idézetei.

Értékelés:

Időben, viszonylag hosszú ideig tartott az olvasás. Nem azért, mert unalmas volt, vagy nem tetszett, sőt ellenkezőleg!

Először a KINDLE-ovasón kezdtem olvasni, de állandóan a gép mellett kötöttem ki, hogy az idézeteket kiírjam. Gondoltam, nem lesz ez így jó, meg kell vennem, hogy fizikailag is kézben tudjam tartani a könyvet és kis post-itokkal jelöljem a számomra fontos részeket. A végére olyan lett a könyv, mint egy színes karácsonyfa.

A történetet nem mesélném el (lásd előzmények), sokkal inkább, a személyemre gyakorolt hatását.

Szinte az első sortól az utolsóig, úgy éreztem, hogy rólam szól a regény. Edith sorsában és küzdelmében a saját életemet ismertem fel. Amíg ő a táborban küzdött az életéért, én a gyermekkoromban és a betegségemig terjedő időszakban vívtam csatát a túlélésért. Edith-hez hasonlóan a tornyot, védőfalat építettem magam köré a külvilággal szemben, és miközben a démonjaimmal csatáztam, a külvilág felé, egy életteli, de csendes gyermek, majd nő arcát mutattam.

Edith szabadulása, az én betegségemmel telt időszakot öleli fel. Azt az időszakot, amikor már felismeri, hogy elérte a szabadságot, de még nem tudja a múlthoz kötő rabláncokat levetni. A betegségem mélypontjaim ugyanilyen harcot vívtam önmagamban, jobb periódusaimban pedig felvillant egy-egy kóbor gondolat a fény felé vezető úton, de még nem tudatosult bennem.

Edith-hez hasonlóan, én is a tanulásba menekültem, a kiteljesedés és az önmegvalósítás útjára léptem. Míg ó a pszichológia tudományát szívta magába (és dolgozta fel a múltját), én az önfejlszető könyvek felé fordultam és próbáltam megérteni, mi is történik velem. Körülbelül két éve kezdődött ez a folyamat. A döntés című könyv, mint valami megvilágosodás került a kezembe. A kigyűjtött idézetek jól mutatják a kapaszkodóimat, magyarázatként szolgálnak mindenden gondolatomra és cselekedetemre.

Gyógyulásom folyamatában mérföldkőnek tartom a könyvet. Megmutatta számomra, hogy mennyire fontos, hogy a döntéseinekt mi hozzuk, még pedig a szabadság jegyében. Folytatom a tanulást.

Olvasásra ajánlom mindenkinek!

Egy gondolat “Edith Eva Eger: A döntés” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s